TÉMÁK, Kategóriák

Próbálja ki ezeket a gyógynövényeket izzadás ellen

737
HOZZÁSZÓLÁS:

A bőrön keresztül zajló folyadékvesztés, normális élettani folyamat, a szervezet hőszabályozásában kulcsszerepet játszik. Az izzadás betegségeket ritkán jelez. izzadas-02

A sportoló, fizikai mozgást végző embernél, a napi 2-3 liter átlagos folyadékhoz képest, jóval több folyadékra van szükség, így a tevékenység minden egyes órájára, az egészséges működéshez 1 liter víz kellene hogy jusson a!

Ajánlott, hogy a láztól szenvedő betegek is igyanak sokat, még abban az esetben is, ha nem szomjasak.

Mi válthatja ki izzadást?

Egyes emberek fokozott verejtékezésének okát, az orvosok még nem tudják, valószínűleg inkább örökölt hajlamokról van szó.

A pajzsmirigy-túlműködés is okozhat erőteljes izzadással járó tüneteket, mivel az ilyenkor az anyagcserénk felgyorsul.

A verejtékezés az izzadás oka lehet a felokozott nyári kánikula, a gyakori szorongások, de az elhízott szervezet is jobban izzad az átlagosnál.

Egyes természetgyógyászok megállapították, hogy az erőteljes izzadást kísérő testszag, cinkhiányt jelez, amelyről tudjuk, hogy veseműködési zavarokat oka. Ha vesegondokkal küszködünk, akkor a szervezet a fehérjelebomlás utáni karbamidet, a bőrön keresztül távolítja el. A cink pótlásával, a rossz testszag bizonyos szintig megszüntethető, így cinket tartalmazó készítmények, vagy olyan táplálékok, mint az osztriga, a kagylók, a rákok vagy a kemény héjú gyümölcsök és sovány húsok fogyasztása javasolt.

Zsálya

Számos vizsgálat kimutatta, hogy a zsálya az izzadékonyságot akár 50%-ban is visszaszoríthatja, a legerősebb hatását fogyasztása után 2 órával fejti ki. Ez egyben azt is megmagyarázza, miért lehetett a növényt az erőteljes izzadással járó láz csökkentésére, illetve az anyatej elapasztására alkalmazni. A zsálya, több izzadásgátló terméknek is az alapanyaga.

Szénamurva

A szénamurvát a kaszálókról behordott szénából kihullott levél és virágtömegből szerezzük be. A szénamurva főzete, a láb- és hónaljizzadásra, de az egész testre jótékony hatással van. 2-3 liter vízben egy félmaréknyi szénamurvát felfőzünk és napközben és esténként egyszer-egyszer megmosogatjuk vele az izzadásos bőrfelületet.

Fűzfa

A megszárított vagy nyers fűzfakéregből izzadásra 5-7 liter vízben bő félmaréknyi felaprózottat felfőzünk és elvegyítjük az egész testünkre használandó fürdővízzel. Lábra, 3-4 liter vízben, kevesebbet használunk fel. Hatóanyaga: szalicin és más glikozidok, gyanta, ketechin csersav, oxalát, enzim stb.

Kora tavasztól hóhullásig szedhetjük a csuklónknál nem vastagabb fűzfaágak kérgét. Hatásosabb marad, ha nem napon hanem árnyékban szárítjuk.

Tölgyfa

Bármelyik tölgyfajta fiatalabb ágairól lefejtett kéreg a nagyfokú csersavtartalmánál fogva erősen összehúzó hatású. Főzetét külsőleg izzadó testrészek mosogatására és borogatására is használják. A tölgyfa kérge hatásos fagyásra, gyulladásra és aranyérre is. A fa levelei is használhatók, viszont a kéregnél gyengébb hatásúak.

A megszárítottból 5 liter vízben bő félmaréknyit felfőzünk, felaprózottan. A frissből többet készíthetünk. Fürdővízben is használhatjuk az egész testre. A tölgyfakéreg hatóanyagai: vaskékítőcsersav, ciklohexán, galluszsav, ellagsav, kvercit, kvercin, gyanta, szénhidrát és zsírok.

737
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]